În ziua de astăzi, datorită mașinii de spălat, a curăța hainele este un fleac pentru oricine. Chiar și un elev de șapte anișori poate să își pregătească singur uniforma pentru școală doar printr-o apăsare de buton. Mașina de spălat joacă un rol important în casa fiecărui om, însă uneori ne poate provoca furie, tristețe sau panică.

Cred că tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată, ca sacoul scump din garderobă să se deterioreze după ce l-am scos din cuvă. În ciuda furiei tale, să știi că nu mașina de spălat este vinovată, ci tu.

Deși poate fi greu de acceptat, a spăla hainele nu este chiar atât de simplu, în fond, nimic nu este simplu. Atenția este importantă în orice activitate, indiferent cât de banală ar părea ea.

Așa că, dacă nu vrei ca șosetele tale norocoase să își piardă magia după spălare, iar ghinionul să vină asupra ta, citește lista cu greșelile frecvente pe care oamenii le fac atunci când curăță hainele.

Greșelile făcute în timpul spălării

Sortarea hainelor

Din copilărie suntem învățați că hainele trebuie sortate pe culori înainte de a le pune în mașina de spălat. „Niciodată nu amesteca hainele albe cu pijamalele colorate!” ne avertiza mama noastră. Puține persoane știu, însă, că trebuie să triăm hainele și în funcție de materialul textil din care sunt concepute. De exemplu, prosoapele nu trebuie amestecate cu haine din fibră sintetică.

Curățarea manuală

Nu fii surprins dacă găsești o mică ruptură în materil după ce te-ai chinuit să scoți o urmă de pix din prețioasa ta cămașă albă. Niciodată petele nu trebuie curățate prin frecare rapidă. Dacă alegem spălarea manuală, aceasta trebuie să fie gentilă.

Cantitatea de detergent

Unele persoane trăiesc cu impresia greșită că detergentul în cantități mari va face ca rufele murdare să strălucească de curățenie. Greșit. Detergentul pudră, de exemplu, în cantități mari, poate crea prea multă spună care adună mizerie în diferite părți ale hainelor, cum ar fi în gulerele cămășilor. Așa că nu abuza de acest produs.

Fermoarele

Jachetele cu fermoar trebuie închise înainte de a intra în mașina de spălat deoarece dinții fermoarelor pot zgâria restul hainelor.

Nasturii

Sacourile cu nasturi trebuie întotdeauna deschise, altfel riști ca nasturii eleganți să se rupă, potrivit brightside.me.