Greșeala majoră pe care o facem când preparăm clătitele

Clătitele sunt unele dintre cele mai îndrăgite deserturi de noi toți. De fiecare dată când avem musafiri sau doar ne este poftă de ceva dulce, intrăm imediat în bucătărie și ne punem să preparăm acest dulce extrem de apreciat.

Mulți dintre noi considerăm că este cel mai ușor de pregătit desert. Cu toate acestea, la final, când le punem pe masă, observăm că nu au chiar gustul pe care ni l-am fi dorit. Explicația e simplă și ține de câteva greșeli pe care unele gospodine le fac atunci când prepară clătitele.

În prima fază, o eroare poate fi legată de aluat. Există anumite lucruri de care trebuie să ținem cont în această etapă dacă dorim să obținem un aluat pufos și aerat. În primul rând, evitați să amestecați prea mult coca de aluat. Pentru a obține clătite pufoase, nu trebuie să bateți prea mult compoziția. Cu cât faceți mai mult acest lucru, cu atât există pericolul să iasă un aluat prea gros, lipicios. În final, clătitele vor fi gumate.

Al doilea pas de care trebuie să țineți cont este să nu pregătiți din timp compoziția. Pentru a avea pe masă clătite bune de mâncat, aluatul trebuie să fie cât mai proaspăt. Asta pentru că bicarbonatul de sodiu folosit în compoziție își pierde din proprietăți cu trecerea timpului. In plus, dacă aluatul va fi rece, tocmai scos din frigider, clătitele vor fi mult prea moi. De aceea, trebuie să țineți cont ca ingredientele pe care le folosim pentru clătite să fie la temperatura camerei.

Greșeala majoră pe care când preparăm clătitele. Toți comitem această eroare banală

Nu trebuie să punem uleiul direct în tigaie! Aveți grijă să folosiți o pensulă sau un servet de hârtie atunci când ungeți tigaia cu ulei sau unt. Procedând astfel, veți obține un strat subțire și uniform de ulei pe fundul tigăii. În plus, nu riscați ca ele să se ardă.

În clipa în care turnați compoziția pe foc, trebuie să vă ajutați de o lingură sau un polonic. Este cea mai sigură modalitate ca să puteți fi siguri că nu turnați prea puțin aluat, dar nici prea mult. În caz contrar, riscați să nu vă iasă uniform clătita, să aibă porțiuni prea groase sau chiar prea subțiri.

Evitați să preparați clătitele la un foc prea mare. Dacă faceți această greșeală, ele se pot arde. Flacăra de pa aragaz nu trebuie să fie la maximum și nici nu trebuie așteptat ca tigaia să se încingă. Preparați-le la foc mai mic și nu schimbați intensitate pe tot parcursul procesului de gătire.

Greșeala majoră pe care când preparăm clătitele. Toți comitem această eroare banală

Un alt aspect deloc de neglijat ține de momentul în care aceastea trebuie răsucite. Ele trebuie intoarse atunci când micile bule formate la suprafața aluatului încep să umfle. Dacă o prăjiți prea repede pe o parte sau dacă o lăsați prea mult, atunci clătita rezultată nu va mai fi una extrem de gustoasă.

Ca să știți sigur când este momentul să întoarceți clătita, există un mic secret pe care trebuie să-l aveți în vedere. Este vorba de marginile clătitei. Dacă sunt bule care încep să se spargă și să se formeze găuri, atunci este momentul să o răsucești

Pentru a prepara clătite nu aveți nevoie de multe ingrediente. Pentru rețetă sunt necesare 100 grame faină, 300 ml lapte, zahăr, ulei, coaja de la o lămâie rasă, bicarbonat și două ouă. Toate acestea se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Atenție mare să nu fie cocoloașe.

Apoi, cu ajutorul unui polonic sau a unei linguri se pune din compozitie în tigaia unsă cu putin ulei. Se lasă 2-3 minute clătita la rumenit, apoi se întoarce pe celalaltă parte.La final, se unge cu umplutura dorită și se rulează.

Greșeala majoră pe care când preparăm clătitele. Toți comitem această eroare banală