Recent a fost făcut un studiu în rândul băutorilor de vin care arată că doar 17% dintre oameni beau această bătură așa cum trebuie. Conform normelor în vigoare, când comanzi o sticlă cu vin la un restaurant, la început, într-un fel de prezentare, este necesară întâi o primă adulmecare. Apoi, printr-o rotire a lichidului în pahar și printr-o ușoară sorbire, te asiguri că acel vin este pe gustul tău, acesta fiind considerat adevăratul mod în care trebuie să bei vinul. Totuși, atunci când ești acasă, ai voie să sari peste această etichetă, scrie Martha Stewart, o mare celebritate culinară în SUA.

Studiu privind consumul de vin

Un studiu recent, efectuat de OnePoll pentru Woodbridge Wines, a arătat că doar 17% dintre cei care beau vin învârt și adulmecă băutura înainte s-o bea, așa cum trebuie făcut în mod normal. Ca să obțină acest rezultate, cercetătorii au chestionat peste 2.000 de americani în vârstă de peste 21 de ani. Au aflat că 67% dintre ei cred că există moduri corecte și unele greșite de a bea vinul, dar numai 22% cred și că respectarea cunoscutei etichete îmbogățește experiența resimțită.

Oamenii nu mai respectă regulile atunci când beau vin

Americanii nu știu cum se bea vinul prin clătire, adulmecare, gustare. De asemenea, vinul alb se bea rece și nu la temperatura camerei.

„Așa cum sunt multe în viață, în cultura vinului există atât de multe reguli tradiționale, de școală veche, că oamenii simt că trebuie să le urmeze – clătire, adulmecare, gustare”, spune Serena Shrivastava, directoare de brand la Woodbridge Wines. „Dar noi îi încurajăm pe toți să evolueze în loc după propriile reguli și să nu dea atenție dezaprobărilor.”

Printre modurile în care americanii încalcă eticheta, băutul vinului alb la temperatura camerei în loc să fie răcit este cel mai frecvent, 46% dintre cei chestionați spunând că o fac.

Ținerea paharului de cupă în loc de picior este o altă încălcare frecventă în 44% din cazuri, urmată de adăugarea de gheață în vin (43%), umplerea paharului până sus (42%), mirosirea dopului (36%), degustarea de vin când ești dat cu parfum puternic (34%), precum și băutul fără privire, învârtire și mirosire (32%).