Deși fiecare preparat arată delicios la all inclusive, sunt câteva produse alimentare pe care trebuie să le evităm când fregventăm astfel de restaurante.

Principiul all inclusive este evitarea risipei, astfel că proprietarii folosesc mâncarea rămasă de pe o zi pe alta până o termină. Recent, însă, un fost bucătar de pe litoral ne-a explicat ce NU trebuie să mâncăm la all inclusive.

Ce NU trebuie să mănânci la al inclusive

Deși miroase delicios și e sățioasă, carnea trebuie evitată deoarece se refolosește continuu.

„Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă.

De exemplu, dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a comsumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală carnea, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă.

La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată. La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte.”, a explicat fostul bucătar.

NU mânca pește la all inclusive

„În ceea ce priveşte peştele, de multe ori nu se serveşte ce scrie. De exemplu, în loc de şalău, se foloseşte pangasius, un peşte foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii să nu facă diferenţa”, a mărturisit acesta.

FĂRĂ salate cu sos

„Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete.

Trebuie să vă feriţi de astfel de preparate deoarece ingredintele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată”, mai spune bucătarul.

„Prăjiturile de la all inclusive sunt făcute din ingrediente foarte ieftine”

Iubitorii de dulciuri ar trebui să renunțe la desert când merg la all inclusive deoarece prăjiturile pot fi extrem de vechi.

„Torturile sunt refolosite, dacă rămân pe masă la prânz. Pentru că sunt deja începute, torturile se taie în bucăţele mai mici, pătrate şi sunt servite la cină pe post de prăjituri cu cremă.

Ar fi bine să evitaţi tot ce este cu cremă pentru că nu se ştie cât de proaspetele sunt. Oricum, prăjiturile de la all inclusive sunt departe de a fi naturale şi sunt făcute din ingrediente foarte ieftine”, a explicat acesta pentru adevărul.ro.