Greșeala majoră pe care o fac românii la salata de boeuf! Ce trebuie să pui neapărat în ea

Sursa: Dreamstime

Gospodinelor, atenție la salata de boeuf! Evitați aceste greșeli dacă nu vreți să vă sabotați munca din bucătărie. În rândurile următoare, vă așteaptă secretul gustului ideal pentru salata de boeuf. Spor la citit.

Nu există sărbătoare sau petrecere aniversară în care să lipsească de pe masă salata de boeuf. Cu acest preparat, știi sigur că poți mulțumi orice musafir, indiferent cât de cârcotaș ar fi.

Deși numărul iubitorilor de salată de boeuf este mare, puține persoane știu cu adevărat cum se pregătește exact. Acest preparat este o rețetă franțuzească la origine, motiv pentru care mulți români întâmpină dificultăți când o pregătesc, mai ales cei care nu sunt așa îndemânatici în bucătărie. Trebuie să o recunoaștem, toți am dat, măcar o dată, greși când a venit vorba de salata de boeuf. Ceva, nu știm ce, făcea ca gustul salatei să nu fie la fel de aromat ca în Crăciunul anterior. Chiar dacă nu vor să o recunoască, chiar și gospodinele familiei au trecut prin așa ceva la un moment dat.

Până la masa de Crăciun mai sunt multe sărbători importante. De exemplu, Sfinţii Mihail şi Gavriil sau  Sfântul Apostol Andrei. Cu siguranță ai măcar un sărbătorit în familie, care s-ar bucura să mănânce salata de boeuf de ziua lui onomastică.

Dacă vrei ca musafirii tăi să îți ceară porție dublă, triplă de salată de boeuf, atunci citește rândurile următoare. Noi ți-am pregătit o listă cu ce trebuie să faci ca salata ta de boeuf să nască invidii în bloc. Spor la citit.

Secretul francezilor

Chiar dacă respectăm în tocmai cantitățile din rețetă, cel mai important element sunt ingredientele pe care le folosim, când vine vorba de gust. Deși are multă maioneză și legume, carnea joacă rolul principal. Secretul francezilor, părinții acestei rețete, este carnea de vită. În definitiv, „boeuf” înseamnă „vită” în franceză. Este recomandat să folosim carne de vită, ci nu de pui, când vrem să preparăm salata de boeuf. 

Rețetă salată de bouef

Avem nevoie:

– un kilogram de cartofi;

– 500 de grame de morcovi;

– 400 de grame de castaveţi şi gogoşari muraţi;

– 450 de grame de carne de vită.

Cartofii și morcovii se pun la fiert, apoi se taie cubulețe micuțe. La fel trebuie procedat și cu carnea de vită. Cât timp legumele și carnea fierb, putem tăia în cubulețe murăturile. După ce avem totul tocat, punem tot într-un bol și amestecăm pentru a se combina aromele. La final se adaugă maioneza. După ce am terminat, punem totul la rece, în frigider. Spor la gătit!