Cafeaua face parte din rutină de zi cu zi a multor oameni, indiferent dacă este savurată dimineața sau după-amiază. Mai mult decât atât, studiile asociază cafeaua cu mai multe beneficii pentru sănătate, printre care se numără și un risc scăzut de moarte timpurie. Pentru a îmbunătăți beneficiile cafelei, poți adăuga câteva ingrediente care vor ajută la arderea rapidă a caloriilor.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos este o grăsime sănătoasă. În timp ce majoritatea grăsimilor conțin acizi grași, cei ai uleiului de cocos sunt metabolizați diferit. Aceștia sunt trimiși direct către ficat din sistemul digestiv, unde sunt folosiți pentru energie, nu depozitați în straturile de grăsime din corp. Uleiul de cocos intensifică astfel metabolismul și ajută la arderea rapidă a grăsimilor.
Scorțișoară
Scorțișoara este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale medicinale. Aceasta conține antioxidanți și are proprietăți antiinflamatoare, care te ajută să lupți împotriva infecțiilor și inflamațiilor existente în corp. De asemenea, acest ingredient reduce nivelul de zahăr din sânge și instalează mai rapid senzația de sațietate, ceea ce provoacă pierderea kilogramelor în plus. Scorțișoara determină metabolismul să folosească zahărul pentru energie, iar în acest mod acizii grași nu se mai depun.
Miere
În mod normal, pentru a digera zahărul, organismul folosește vitaminele și mineralele depozitate, esențiale pentru dizolvarea grăsimilor, reducând această cantitate necesară. Mierea conține de fapt nutrienți, printre care se numără și fier, sodiu, potasiu, fosfor, zinc și calciu, astfel încât procesul de digerare este echilibrat.
Alte beneficii ale cafelei
Cafeaua consumată în mod regulat poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu până la 7%. Acest lucru este benefic mai ales în cazul persoanelor care capătă rezistență la insulină pe fondul obezității.
Și riscul de boli precum Parkinson și Alzheimer poate fi redus prin consumul de cafea.
Nutrienții dintr-o ceașcă de cafea
11% din doză zilnică de vitamina B2 (n.r. riboflavina)
6% din doză zilnică de vitamina B5
3% din doză zilnică de mangan și potasiu
2% din doză zilnică de magneziu și niacina.
Restricțiile consumului de cafea
Din cauza cofeinei din compoziție, cafeaua poate solicită prea mult sistemul nervos sau cardiovascular al persoanelor care suferă de afecțiuni cronice, hipertensiune, sau care urmează anumite tratamente.
Atunci când discutați cu medicul despre implicațiile bolii pe care o aveți, atingeți și problema consumului de cafea sau alimente care conțîn cofeină. Este important să știți dacă aveți voie și ce cantitate de cafea puteți bea.
Cafeaua este o băutură pe cât de populară, pe atât de sănătoasă, însă la fel că în cazul oricărui aliment/ oricărei băuturi, pot există și situații în care această poate cauza probleme, de aceea e indicat să primiți acordul medicului dumneavoastră pentru a consumă cafea, potrivit doc.ro.