Greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când folosesc mașina de spălat
Reducerea temperaturii de spălare a hainelor şi folosirea de detergenţi delicaţi afectează eficacitatea procesului de igienizare, potrivit informațiilor transmise de dailymail.co.uk
Astfel, cercetătorul Lisa Ackerley, expert în igienă, susţine că hainele pe care oamenii le consideră curate nu sunt atât de igienizate precum credem. Un studiu care evaluează riscul de infecţie din hainele murdare arată că există aproximativ 10.000 de organisme în fiecare pereche de lenjerie intimă deja spălată.
„Dacă puneţi un obiect de îmbrăcăminte plin de bacterii în maşina de spălat veţi crea o supă de bacterii, iar microbii vor trece şi pe celelalte haine sau pe prospoapele folosite ulterior pentru ştergerea vaselor”, a punctat Lisa Ackerley, conform sursei menționate.
Mare atenție la aceste obiecte
Totodată, sursa menționată arată că obiectele care sunt în pericol de a fi contaminate cu bacterii sunt cele care vin în contact direct cu corpul, precum lenjeria intimă, prosoapele sau lenjeriile de pat.
„Spălarea la temperaturi joase, de 30 de grade, oferă condiţii optime pentru ca microbii să se dezvolte şi să se multiplice în sertarul pentru detergent sau în sistemul de închidere a maşinii de spălat”, a completat Lisa Ackerley.
De asemenea, experții oferă și câteva sfaturi pentru a evita contaminarea hainelor în mașina de spălat. Potrivit acestora, lenjeriile de pat, lenjeria intimă şi ciorapii trebuie spălate separat de prosoapele de bucătărie iar uşa maşinii de spălat nu trebuie închisă imediat după un ciclu de spălare. Mai mult, sistemul de închidere a maşinii de spălat şi compartimentul pentru detergent trebuie spălate la rândul lor.
Sursă foto: Dreamstime