Greșeala pe care o fac extrem de mulți posesori auto. Se poate dovedi periculoasă

masini trafic soferi bucuresti

SURSA FOTO: Dreamstime

Mulți șoferi fac o greșeală destul de periculoasă, atunci când achiziționează piese pentru mașinile lor. Decizia respectivă poate avea consecințe grave, potrivit explicațiilor oferite de specialiști.

Mulți șoferi fac o greșeală periculoasă când achiziționează piese pentru mașinile lor. Când întâmpină probleme cu autoturismele, aceștia sunt nevoiți să schimbe anumite piese. Totuși, mulți aleg piese la mâna a doua, pentru a economisi bani.

Mulți șoferi fac o greșeală destul de periculoasă

Șoferii pot primi o sumă de la compania de asigurări. În schimb, decid să folosească doar o parte din bani pentru cumpărarea pieselor. În acest context, aleg piese auto la mâna a doua. Totuși, specialiștii sunt de părere că această alegere este periculoasă. Mai precis, piesele respective pot avea defecte care pot fi identificate doar de experți.

Astfel, cei care fac această alegere ar trebuie să apeleze la ajutorul unui mecanic auto. Acesta poate recomanda cele mai bune piese de schimb. Simultan, piesele second hand pot fi găsite și la magazinele autorizate de Registrul Auto Român (RAR).

Totuși, piesele de siguranță nu ar trebui achiziționate la mâna a doua, subliniază specialiștii. Este vorba despre centuri, airbaguri, piese de direcție, discuri sau plăcuțe.

Un nou proiect de lege introduce o schimbare importantă pentru toți cei cu permis auto

În altă ordine de idei, un nou proiect de lege introduce o schimbare importantă pentru toți cei cu permis auto. Legea completează OUG 195/2002 și introduce mai multe condiții.

Mai precis, legea completează OUG 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii unui permis auto eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1”, arată articolul modificat.

Totodată, există și câteva condiții pentru cei interesați, potrivit proiectului. De exemplu, deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi. O altă condiție este că deţinătorii trebuie să aibă o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere, pentru categoria B de vehicule.

O altă condiție este să facă dovada absolvirii a 15 ore la o școală de profil. Acestea ar costa aproximativ 1.000 de lei. Potrivit inițiatorilor, scopul principal al acestei schimbări este să faciliteze traficul rutier. Totuși, unii experți au exprimat îngrijorări cu privire la posibilitatea creșterii numărului de accidente.