Cârnații de porc sunt nelipsiți de pe mesele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor. Nu sunt greu de făcut și îi puteți prepara chiar la voi acasă. Iată rețeta pentru cei mai buni cârnați. Unul dintre secretele gospodinelor în prepararea cârnaților este cantitatea de sare pe care o pun în preparat. Pentru a nimeri gustul corect, trebuie să puneți un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne.

Ingredientele necesare pentru cei mai buni cârnați

  • 2 kg pulpă de porc
  • 500 g slănină de porc
  • 2 căpățâni de usturoi
  • sare
  • piper după gust
  • 3 lingurițe boia dulce/iute
  • 3 lingurițe cimbru uscat
  • 200 gr supă de oase
  • membrane de porc pentru cârnați

Modul de preparare al cârnaților de Crăciun

Toacă pulpa de porc și slănină și pune-le într-un castron încăpător Adaugă condimentele, usturoiul zdrobit bine, că o pastă, zeamă de oase și frământă bine de tot compoziția. Curață bine de tot membranele pentru cârnați, freacă-le cu puțină sare și clătește-le în mai multe ape, atât pe exterior cât și în interior. Ține-le în puțină apă călduță cu o lingură de oțet cam 10 minute și apoi clătește-le din nou. Umple cârnații cu ajutorul unui dispozitiv special care se montează la mașina de tocat carne.

Învârte din loc în loc cârnații de porc că să obții dimensiunea dorită și leagă capetele cu sfoară alimentară. Pune-i apoi pe un băț și lasă-i să se usuce cel puțin 48 de ore într-un loc uscat și răcoros. Se pot congela, afuma sau servi apoi prăjiți sau la cuptor.

Secretul cârnaților prăjiți

Tigaia este elementul nelipsit din orice casă. Carnea este simplu și rapid de prăjit, însă atenția la detalii este esențială în bucătărie. Nimeni nu vrea să aibă în farfurie cârnați cu aroma de cărbune. Dacă nu vrei ca munca ta din decembrie să fie sabotată în tigaie, atunci respectă regulile din lista următoare.

Cârnații, fie cumpărați sau făcuți în casă, trebuie prăjiți în tigaie la foc foarte mic. Avem nevoie doar de două linguri de ulei nesărat. Cârnații trebuie lasăți în tigaie jumătate de oră. Carnea de porc trebuie întoarsă continuu și, indiferent cât de mare îți este pofta, ai răbdare și evită să mărești flacăra. Temperatura ridicată va strica gustul cârnaților prăjiți.