Potrivit Live Science, îngrijirea unghiilor ne poate lua sute de ore de-a lungul vieții. Deși poate sună exagerat, este important să ne păstrăm unghiile scurte și sănătoase, fiind predispuse la acumularea unor bacterii, scrie Healthdigest.

Puțini știu că unghiile sunt de fapt alcătuite dintr-o substanță moartă, cunoscută sub numele de keratină.

În momentul în care un făt ajunge la 20 de săptămâni, încep să i se să se formeze unghiile. Din acel moment, unghiile vor continua să crească, pe măsură ce noi celule vii de sub unghie sunt produse continuu, formând noi porțiuni ale unghiei.
Iată câteva sfaturi despre cum se pot evita cele mai frecvente greșeli atunci cînd ne tăiem unghiile.

Când și cum ar trebui să tăiem unghiile și cum să le pilim

Greșeala cea mai frecventă pe care oamenii o fac când vine vorba de tăierea unghiilor este forma. Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, în loc le tăiem într-o formă curbată, de semilună, ar trebui să le tăiem pe orizontal, cît mai drept. De altfel, cea mai bună formă pentru unghii este cea „dreaptă, cu colțuri rotunde.”

Asigurați-vă că piliți mereu unghia în aceeași direcție

Pentru a avea grijă de partea laterală, în loc să băgați forfecuța, utilizați o pilă. Dar asigurați-vă că piliți mereu unghia în aceeași direcție, deoarece o mișcare înainte și înapoi poate uza unghiile, făcându-le mai casante.

Când este cel mai bine să ne scurtăm unghiile

De asemenea, majoritatea oamenilor ignoră importanța pregătirii corecte a unghiilor înainte de a le scurta. Experții spun că este foarte important ca unghiile să fie înmuiate în apă caldă pentru a le face mai maleabile. De aceea, momentul cel mai bun pentru tăierea unghiilor este imediat după duș sau după baie.

O altă greșeală pe care o facem este tăierea cuticulelor. Puțină lume știe că în acest fel se deschide calea bacteriilor spre unghie, lăsându-ne mai vulnerabili la infecții.