Nu e atât de ușor să gătești știuleții de porumb, deși există nenumărate moduri de a face asta, fie prin fierbere, fie la grătar, fie la cuptor, toate cu rezultate diferite.
Porumbul este o sursă bună de energie
Fiert sau copt, porumbul este o sursă de sănătate. Pe lângă faptul că este foarte săţios, porumbul oferă energie şi sănătate organismului, eliminând toxinele, având efect diuretic și chiar scăzând colesterolul. Porumbul este o legumă bogată în amidon, adică este o sursă bună de energie.
Amidonul pe care îl conține se numește amidon rezistent, care este mai greu de descompus de organism. Energia din porumb este, prin urmare, eliberată lent, ceea ce înseamnă că vă va da energie pentru mai mult timp. Multă lume preferă porumbul la grătar.
Alții consideră că este mai gustos făcut în friteuză. Dar metoda tradițională rămâne fierberea știuleților de porumb. Dacă sunt fierți în lapte, vor fi și mai dulci și mai savuroși.
Iată câteva modalități de a vă bucura de gustul porumbului auriu și dulce și în această vară, scrie Cubbyathome.
În cuptor
Porumbul se poate coace și în cuptor. Mai întâi, trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade și să acoperiți o tavă cu folie de aluminiu, pe care să puneți apoi porumbul curățat și spălat. Pentru un gust mai bun, ungeți înainte porumbul cu unt și condimentați-l cu sare și piper, înainte de a-l da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Atenție! Trebuie să-l întoarceți de trei-patru ori în acest timp, ca să se gătească uniform.
Fiert în apa cu sare
Această metodă este una dintre cele mai simple și cele mai populare. Puneți pur și simplu știuleți de porumb întregi, decojiți, în apă clocotită cu sare și fierbeți-i timp de 5-7 minute.
Puteți ține porumbul în apă pentru încă 10 minute pentru a-l menține cald, dar rezultatul va fi un porumb mai tare. Sarea va face porumbul să strălucească, dându-i aromă, fără a avea gust sărat.
În oala sub presiune
Puneți porumbul în oala sub presiune, adăugaţi apă, sare şi o lingură de unt. Lăsaţi-l să fiarbă aproximativ cinci minute. Rețeta sugerează să topiți untul încălzit și să-l turnați peste știuleți.
Porumbul gătit astfel va ieși ca porumbul fiert, cu boabe pline, suculente și galbene. Nu se vor usca și vor fi fragede, nici prea fierte, nici prea moi.
Învelit în folie și prăjit la grătar
Începeți prin a decoji știuleții de porumb, apoi înveliți-i pe fiecare în folie, cu puțin unt înăuntru. Gătiți-i direct pe grătar, timp de 15 minute, apoi desfaceți-i și serviți-i.
Porumbul va fi perfect fiert și rapid, fraged, galben strălucitor. Se va rumeni puțin în punctele în care a intrat în contact cu grătarul, dar per total va fi galben strălucitor și foarte gustos,
Gătit într-o baie de unt
Porumbul gătit în baie cu unt este exact așa cum sună. Puneți o oală mare cu lapte sau cu apă la fiert, adăugați o cantitate generoasă de unt și fierbeți în ea știuleții de porumb, până se înmoaie.
Porumbul va primi cantitatea perfectă de unt și va fi fraged, fără a fi prea moale. E nevoie de opt minute pentru a găti astfel porumbul.
În cuptorul cu microunde
Pentru acest proces e necesar să nu îndepărtați frunzele. Puneţi porumbul într-un vas de sticlă şi introduceţi-l în cuptorul cu microunde.
Lăsaţi-l aproximativ şapte minute, după care este numai bun de mâncat.