Greșeala pe care o facem când prăjim cartofi. Acest preparat este unul foarte rapid și delicios, însă majoritatea dintre noi nu suntem atenți la un anumit aspect, iar din acest motiv cartofii nu ies chiar așa cum speram.
Greșeala pe care o facem când prăjim cartofi. Nu mai face asta dacă vrei să iasă crocanți. Puțini știu acest truc
Cartofii prăjiți sunt iubiți de adulți și copii deopotrivă, însă majoritatea celor care îi prepară fac o greșeală atunci când vine vorba de cantitatea de ulei pe care o folosesc. Chiar dacă sunt super delicioși, cartofii prăjiți reprezintă o adevărată bombă calorică. Dacă îi consumăm cu moderație, nu vom avea nicio problemă cu kilogramele în plus.
Mulți dintre noi nu acordăm o atenție specială cantității de ulei pe care o folosim atunci când preparăm cartofii prăjiți, însă se pare că aceasta este foarte importantă pentru a avea un preparat cu adevărat delicios.
Astfel, bucătarii recomandă să folosim ulei cât să acoperim cartofii, însă spun că nu trebuie să îi punem într-o baie de ulei.
Grosimea cartofilor, un alt aspect important atunci când pregătim cartofi prăjiți
Bucătarii au mai venit cu un sfat pentru cei care doresc să pregătească cei mai buni cartofi prăjiți. Așadar, pe lângă cantitatea de ulei folosită, ei mai spun că acești trebuie tăiați la o mărime potrivită.
Dacă îi tăiem prea groși, atunci riscăm să se fiarbă în ulei. Dacă îi tăiem prea subțiri, atunci cartofii se vor arde. În concluzie, pentru a putea pune pe masă o porție de cartofi prăjiți rumeni și crocanți trebuie doar să fim atenți la cantitatea de ulei și la felul în care îi tăiem.
Cartofi prăjiți fără ulei
Totuși, dacă nu sunteți fani ulei și preferați să îl evitați, bucătarii au dezvăluit secretul cartofilor prăjiți fără ulei. Ei spun că pentru o crustă crocantă avem nevoie doar de albuș de ou. Albușul de ou se adaugă după ce tăiam cartofii și îi punem într-un bol, apoi amestecăm. Scurgem excesul de albuș și tapetăm o tavă cu foaie de copt apoi punem cartofii acolo.
Aceștia trebuie să stea într-un strat subțire și uniform. Când punem cartofii în cuptor, acesta trebuie deja să fie preîncălzit la 200-220 de grade Celsius. Aceștia trebuie să fie lăsați la copt timp de 7-10 minute. Ulterior, se scoate hârtia de copt și se lasă cartofii în cuptor până se rumenesc.