Mămăligă… cu jumări din carne de porc, cu smântână, unt și brânză sărată, cu ou. Delicios! Ce poate fi mai gustos decât o porție mare și caldă de mămăligă când afară este frig? Vă spun eu, nimic.
Nu cred că este persoană căreia să nu-i placă acest preparat tradițional românesc. În ciuda faptului că toți salivăm numai când încercăm să ne gândim la acest fel de mâncare, puțini dintre noi știu și cum s-o facă corect!
Deși pare ușor și rapid de realizat, în realitate nimic nu este simplu în bucătărie. Când vine vorba de gătit, atenția la detalii este esențială, altfel riscăm să ruinăm toată munca noastră. Dacă nu vrei să stai lângă aragaz degeaba, noi ți-am pregătit, în rândurile următoare, câteva sfaturi care te vor ajuta să îi mulțumești chiar și pe mofturoșii familiei. Atenție, gustul poate crea dependență!
Cum să prepari corect mămăliga
În curând vom intra în postul Crăciunul, iar mămăliga este ideală pentru persoanele care doresc să postească. De fapt… mămăliga este ideală mereu! Deși orice femeie, mai ales mamele noastre și bunicile, afirmă că știu cum să pregătească acest produs, realitatea este alta. Majoritatea gospodinelor greșesc când pun mălaiul la fiert. Chiar dacă nu vor să recunoască, multe se văicăresc că în compoziția lor sunt cocoloașe.
Ca să nu întâmpini aceeași problemă trebuie să folosești o oală de tuci în care pui apă rece și sare. Aruncă câțiva fulgi de mălai și începe să amesteci, apoi lasă totul pe foc mic timp de cinci minute. După primele cinci minute, apa începe să fiarbă, în acel moment trebuie să adaugi o cantitate mai mare de mălai.
Cerne mălaiul cu o mână, iar cu cealaltă amestecă încontinuu. După ce mămăliga capătă o consistența potrivită, lasă focul mic și pune deasupra un capac. După alte cinci minute oprește focul și gata! Familia poate da năvală în bucătărie pentru o porție caldă de mămăligă.