De altfel, francezii cred că un bucătar adevărat ar trebui, mai întâi de toate, să învețe să prepare o omletă. Important de reținut din start: compoziția omeletei clasice franțuzești include doar ouă și unt.

Dacă doriți să pregătiți acasă rețeta clasică de omletă franțuzească, este important să acordați atenție unor pași, pentru a evita cele mai mari greșeli care se fac de obicei când se prăjește omleta, potrivit Publicnewstime. Câțiva experți culinari explică, mai jos, cum să poate pregăti o omletă franțuzească perfectă.

„Ceea ce face o omletă în stil franțuzesc să fie diferită de o omletă americană are legătură cu ingredientele. Pentru că la omleta franțuzească se pun doar ouă și unt, iar textura sa este una moale și deosebită”, spune Benigno Armas, coproprietar al La Boulangerie Boul’Mich din Florida. „O omletă în stil franțuzesc are o culoare galben deschis perfect uniformă, fără nicio nuanță de maroniu.”

În timp ce omletele americane se pliază în jumătate, cele franțuzești sunt rulate, ca un cilindru, iar mulți oameni cred că prezentarea lor pe farfurie seamănă cu o minge de fotbal sau de rugby.

Cel mai important lucru: folosiți doar ouă proaspete!

„Primul sfat pentru a obține omleta perfectă în stil francez este să folosiți întotdeauna ouă proaspete”, spune Armas. „Ideal ar fi să pregătiți omletă din două ouă, folosind un tel cu care să bateți ouăle cel puțin 30 de secunde”, explică el.

Odată ce ouăle au fost bine bătute, se pot condimenta cu sare și piper. În continuare, este nevoie să utilizați o tigaie antiaderentă.

Tigaia trebuie încinsă la temperatura conrectă

„Este important ca tigaia să fie încinsă la temperatura corectă”, spune Herve Malivert, șef la Institutul de Educație Culinară. „Tigaia se încălzește la foc mediu și se adaugă untul. Când acesta se topește, pot fi puse ouăle”, spune el. Malivert recomandă să adăugați ouăle rapid.

„Mișcați tigaia și amestecați simultan cu o spatulă pentru a face o emulsie”, sfătuiește el. „Când ouăle devin cremoase, bateți ușor mânerul tigăii pentru a vă asigura că omleta este cât mai întinsă”.

Dacă vreți să adăugați și alte ingrediente, cum ar fi brânza, asigurați-vă că omleta se formează deja. Malivert crede că cel mai bine este să așteptați până când ouăle sunt gătite aproape 85%. Apoi, este timpul ca omleta să fie rulată. „Rulați o parte a omletei spre mijlocul tigăii pentru a face prima treime, apoi rulați cealaltă parte spre mijloc”, explică acesta.

Cele mai mari greșeli, pe care trebuie să le evitați

Deși modul de preparare pare destul de simplu, există numeroase greșeli care se fac când se pregătește o omletă franțuzească. „O astfel de greșeală este atunci când culoarea omletei devine prea închisă, pentru că tigaia a fost prea încinsă”, notează Malivert.

„O tigaie prea încinsă va prăji prea mult ouăle, iar omleta franțuzească perfectă trebuie să aibă o culoare foarte deschisă și o textură cremoasă”, adaugă el.

Nu ungeți niciodată tigaia cu foarte mult unt! Asta poate face omleta să se lipească și să facă mici cocoloașe. Și niciodată nu încercați să faceți o omletă franțuzească din mai multe ouă!

„Folosirea unei cantități prea mare de ouă este o altă greșeală comună, deoarece va necesita un timp de preparare mai lung, ceea ce va schimba aroma și textura sa”, spune Armas.