Ciorba, unul din felurile de mâncare preferate de români, poate să fie extrem de toxică dacă este gătită greșit. Cu toate că aceasta este considerată a fi o mâncare sănătoasă, un simplu obicei poate să o facă otrăvitoare.
Potrivit anumitor studii, ciorba este recomandată atunci când esti bolnav, sau când vrei să ai o alimentație sănătoasă, datorită vitaminelor conținute de legume. Însă, în general, gospodinele gătesc acest fel de mâncare într-un mod greșit, ceea ce transformă ciorba într-o mâncare toxică.
Cum trebuie gătită corect ciorba pentru a beneficia din plin de proprietățile sale?
În primul rând apa în care se fierb legumele trebuie schimbată, mai ales dacă legumele sunt cumpărate din comerț, și nu din grădina proprie. Dacă nu urmați acest indiciu, riscați să vă contaminați cu chimicalele de pe legume, oricât de bine le-ați spăla înainte de fierbere.
Așadar, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, pentru că, de obicei, în această apă rămân îngrăsămintele și pesticidele folosite la dezvoltarea mai rapidă a legumelor.
Potrivit divahair.ro, dacă folosesți produse bio, atunci nu mai este necesar să arunci prima apă în care ai fiert legumele, pentru că, acestea sunt crescute într-un mod diferit.