Așa vei face cei mai buni cartofi prăjiți! Iată secretul știut numai de maeștrii bucătari
Nimic nu se compară cu o porție mare de cartofi prăjiți cu telemea de vacă pe deasupra, ketchup picant, cașcaval sau ou prăjit. Dacă ți-am făcut poftă și ai vrea să mănânci o porție mare de cartofi prăjiți, să știi că nu este nevoie să mergi până la fast food sau să îi comanzi acasă.
Poți face singur acasă niște cartofi prăjiți super gustoși, crocanți la exterior și pufoși în interior, chiar dacă nu ai mai gătit înainte. Tot ce trebuie să faci este să respecți rețeta secretă a maeștrilor bucătari.
Începe prin a curăța cartofii de coajă, apoi spală-i bine cu apă rece. Nu aceea, taie-i felii și pune-i într-un castron cu apă la temperatura camerei. Asigură-te că sunt acoperiți complet cu apă. Lasă-i în apă cel puțin o oră. După aceea, spală, din nou, feliile de cartofi sub un jet de apă rece.
Dacă faci asta, vei reduce cantitatea de amidon din cartofi și astfel vor fi mult mai crocanți.
Dieta cu cartofi prăjiți. Ce trebuie să mănânci ca să arăți impecabil?
Deși pare imposibil de crezut, e adevărat! Putem mânca liniștiți cartofi prăjiți, fără să ne îngrijorăm că ne-am putea îngrășa. Există o dietă specială care are la bază acest preparat delicios.
Dieta cu cartofi prăjiți este un regim atipic de slăbire, însă rezultatele sale au fost demonstrate de medicii nutriționiști. Ea durează aproape trei săptămâni consecutive. Este recomandat să facem sport zilnic și să ne hidratăm corespunzător în timpul acestui regim de slăbire.
Această dietă neobișnuită este bazată pe carbohidrați, așa că vom putea manca și paste și orez, nu doar cartofi prăjiți.
În prima zi, trebuie să mâncăm paste cu cașcaval, de preferat paste integrale. În următoarele două, trebuie să mâncăm orez cu legume congelate trase la tigaie, fără grăsimi.
Abia în zilele 4, 5 și 6 putem mânca cartofi prăjiți, cu ulei presat la rece, sau cartofi la cuptor. La sfârșitul primei săptămâni, putem mânca cât de multă carne de vită, curcan sau pește la grătar vrem.
În ziua 10, trebuie să mâncăm iaurt cu fructe, iar în ziua 11 revenim la preparatele din carne, însă gătite la cuptor, nu la grătar. În zilele 12, 13 și 14 mâncăm doar legume trase la tigaie, preparate la aburi sau la cuptor.
În ziua 15, mâncăm chifteluțe de legume, iar în ziua 16 putem mânca chiftele din carne. În ziua 17 mâncăm doar orez cu legume, iar în ultimele zile ale regimului neobișnuit mâncăm doar cartofi prăjiți.