Dacă ești în bucătărie și te pregătești să faci chiftele, ai ajuns unde trebuie. În acest articol ți-am pregătit o listă cu greșelile frecvente pe care gospodinele le fac atunci când gătesc acest preparat. În ciuda faptului că majoritatea refuză să recunoască, uneori, chiar și „bucătarii” familiei eșuează când fac chiftele. Ceva e diferit, ori e gustul, ori e textura, ori… e o greșeală pe care o repetă fără să conștientizeze.

Dacă azi vrei să mănânci un buger imens, făcut în casă, în chiflă proaspătă, maioneză dulce, ketchup picant și aromat, castraveți murați și o chiftea care te face să mai vrei un burger, continuă să citești. În rândurile următoare ți-am pregătit o listă cu tot ce trebuie să faci ca elementul principal din hamburger să aibă un gust nemaipomenit.

Chiftelele, cele mai grave greșeli pe care le fac românii

Carnea: Când vine vorba despre o biluță de carne, cel mai important element pe care trebuie să-l avem în vedere este, desigur, carnea. Dacă alegi carne slabă, chifteluțe tale vor fi uscate. Îți recomandăm să amesteci carnea de porc cu vita, 75% carne roșie și 25% porc.

Usturoiul: O greșeală pe care o fac unele persoane din încăpățânare este să renunțe la usturoi. Deși miroase și uneori e greu de curățat, usturoiul oferă gust chiftelelor. Nu putem renunța la el.

Oul: Dacă nu știai, oul ajută la legarea compoziției, este esențial pentru o porție de chifteluțe reușite.

Acum că ai aflat la ce trebuie să fii atent/ă, am pregătit mai jos și o rețetă simplă pentru începători. Spor la gătit!

Rețetă pentru chiftele din amestec de carne

Ingrediente:

– 250 g carne de porc;

– 500 g carne de vită;

– 250 g carne de miel;

– 2 cepe medii tocate cât mai mărunt;

– 2 morcovi tineri subțiri, rași fin;

– 1 felie groasă franzelă (2-3 cm grosime);

– 1 ceașcă lapte – 150 ml;

– 1 cartof mediu (400g) ras;

– 2 ouă;

– 20 ml apă minerală;

– 2 căței usturoi pisați;

– 1/2 legătură mărar;

– 2 crenguțe cimbru sau 1/4 linguriță cimbru uscat;

– sare;

– piper;

– 1/4 linguriță nucșoară;

– 250 g făină;

– ulei pentru prăjit;

Mod de preparare:

Punem într-un vas cele trei feluri de carne tocată. Adăugăm sare, piper si nucșoară, apoi turnăm apa minerală, mărarul tocat și frunzele de cimbru.

Înmuiem pâinea în lapte, apoi o tocăm foarte bine și o amestecăm cu carnea. Călim ceapa în ulei, apoi adăugăm morcovul și cartoful și le călim până se înmoaie ușor. Punem legumele peste carne, amestecăm, apoi aruncăm peste usturoiul pisat și două ouă bătute.

Modelăm în palme chifteluțele. Trebuie să ne umezim palmele cu apă, astfel carnea nu se va lipi de mâini, iar la final avem grijă să dăm chifteaua prin faină. Ai grijă să nu exagerezi cu fâina, afectează crusta, potrivit divainbucatarie.ro.