Robin Kiely, directorul de comunicare al operatorului aerian irlandez, a declarat: "Este condamnabil că în mod repetat consumatorii europeni se confruntă cu o întrerupere sau o anulare a vacanţelor şi a planurilor lor de călătorie, din cauza acţiunilor egoiste ale sindicatelor ATC. Această grevă din Franţa va afecta sute de mii de consumatori europeni". 

Şi companiile britanice easyJet şi British Airways sunt afectate de greva controlorilor de trafic din Franţa. 

Separat, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Franţa (DGAC) a anunţat că la greva naţională a sectorului public s-au alăturat şi controlorii de trafic aerian, iar companiilor aeriene li s-a cerut să reducă 15% din numărul zborurilor lor de joi din Paris. 

Sindicatele din sectorul public au reluat protestele împotriva deciziei Guvernului de a reforma piaţa forţei de muncă. 

Recent, Ryanair a cerut Comisiei Europene să adopte măsuri pentru a preveni anularea zborurilor în Europa, în urma acţiunilor de protest iniţiate de controlorii de trafic aerian din Franţa. 

Ryanair a lansat şi o petiţie online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni, din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian din Franţa (ATC), care afectează traficul aerian în toată regiunea. 

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franţa şi protestează în urma reducerii personalului şi a lipsei investiţiilor în sistemele folosite de angajaţi. 

AGERPRES