Transportul feroviar din Germania va fi paralizat
Navetiștii din Germania se confruntă cu perturbații semnificative din cauza anulării trenurilor în întreaga țară, începând de miercuri. Se întâmplă acest lucru în urma grevei feroviare de trei zile la nivel național. Haosul afectează cea mai mare economie a Europei. Germania se confruntă, în același timp, și cu protestele fermierilor care blochează, de asemenea, traficul rutier.
Sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL a început greva principală în primele ore ale zilei de miercuri. Asta, după ce mecanicii de trenuri de marfă au ieșit din grevă marți seara, conform informațiilor Reuters.
Grevele vor continua până vineri seară, obligând operatorul feroviar național Deutsche Bahn să opereze doar cu orare de urgență reduse.
Compania a avertizat că greva va afecta planurile de călătorie ale milioanelor de persoane. Și a încurajat oamenii să anuleze sau să amâne călătoriile neesențiale.
Disputa privind salariile și orele de lucru a izbucnit din nou, după o perioadă de liniște în timpul Crăciunului.
GDL solicită reducerea programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână pentru lucrătorii în schimburi. Precum și o creștere salarială de 555 de euro pe lună și un bonus unic de compensare a inflației de 3.000 de euro.
Și fermierii protestează
Deutsche Bahn a manifestat flexibilitate în ceea ce privește orele de lucru. Dar a refuzat să le reducă fără a aduce atingere salariilor angajaților.
Grevele feroviare la nivel național se adaugă la provocările economice tot mai mari cu care se confruntă Germania în acest an. Ele sunt determinate de datele macroeconomice slabe, ratele ridicate ale dobânzilor și critici tot mai mari la adresa guvernului de coaliție.
Protestele fermierilor din această săptămână au amplificat presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz, al cărui guvern încearcă să treacă bugetul pentru 2024. Protestele sunt generate de nemulțumirea față de reducerile planificate ale subvențiilor,
Șeful asociației fermierilor germani DBV a promis că va intensifica protestele miercuri, după ce convoaie de tractoare și camioane au blocat drumurile din întreaga țară la începutul acestei săptămâni.
„Prea mult este prea mult”, a declarat marți șeful DBV, Joachim Rukwied, la postul de televiziune RTL/ntv, cerând guvernului să scoată complet de pe masă reducerile de subvenții.