Totodată, este posibil ca problemele să se prelungească pe perioada minivacanţei acordate în Franţa pentru Ziua Tuturor Sfinţilor.
Potrivit operatorului aerian, vor fi asigurate 80% din zboruri, însă nu sunt excluse anulări de ultim moment. Zece curse pe distanțe lungi au fost anulate sâmbătă dimineață, printre ele și cele spre New York, Montreal, Los Angeles, Tokyo sau Abu Dhabi.
”Există incertitudini referitoare la participarea la grevă a personalului navigant comercial, care nu este obligat să anunţe compania de intenţiile lui”, a declarat un purtător de cuvânt al Air France.
Potrivit lui Georges Daher, directorul Air France de pe aeroportul parizian Orly, compania aeriană a decis să-şi limiteze temporar cursele pe distanţe medii la 100 de pasageri, pe acest aeroport, pentru a evita ”debarcarea călătorilor” din cauza numărului insuficient de stewardese şi stewarzi. ”Până acum am reuşit totuşi să realizăm zboruri la întreaga capacitate, acestea decolând conform orarului”, a punctat el.
Opunându-se reducerii echipajului pe anumite curse, şase sindicate ale însoţitorilor de zbor au făcut un apel la grevă începând de sâmbătă și până miercuri.