n contextul stagnării negocierilor salariale cu conducerea companiei, sindicatul piloţilor Cockpit a făcut un apel la grevă începând cu ziua de marţi ora 22,00 GMT şi până vineri la ora 21,59 GMT, ceea ce a obligat Lufthansa să anuleze 3.800 de zboruri. Cele trei zile de protest vor afecta în special cursele aeriene operate de Lufthansa, dar şi cele ale filialelor Lufthansa Cargo şi Germanwings.

Compania estimează că 425.000 de pasageri vor fi afectaţi până vineri şi a încercat să-i informeze în avans cu privire la alternativele pentru a ajunge la destinaţie. În plus, unele zboruri au fost anulate încă de marţi pentru a evita situaţia în care unii pasageri în tranzit ar fi rămas blocaţi în Germania.

Secretarul general de la sindicatul Cockpit, Jörg Handwerg, crede că dimensiunile protestelor, cele mai ample din istoria companiei, sunt pe deplin justificate. 'Acesta este singurul mijloc de a aduce Lufthansa la un compromis şi totodată o consecinţă directă a liniei agresive adoptată de companie', a apreciat Handwerg într-un interviu acordat cotidianului regional Neue Passauer Presse. Potrivit sindicatului, greva a pornit de la decizia companiei de a renunţa la aşa numitele pensii speciale, care permiteau angajaţilor să iasă la pensie la 55 de ani.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a deplâns faptul că 'fiecare zi de grevă afectează mobilitatea a sute de mii de persoane' în timp ce vice-preşedintele grupului parlamentar conservator din Bundestag, Michael Fuchs, a calificat protestele drept 'iresponsabile'.

În ceea ce priveşte România, un număr de 36 de curse aeriene operate de Lufthansa care leagă Bucureştiul de Munchen şi Frankfurt au fost anulate din cauza grevei declanşate de piloţii companiei aeriene germane, au declarat, marţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), citați de Agerpres.