Angajații Societății de Transport București (STB) sunt nemulțumiți din cauza salariilor. Astfel, aceștia se află la un pas de grevă, iar transportul public din Capitală s-ar putea confrunta cu un nou blocaj, după cel de anul trecut care a durat 5 zile.
Transportul public din București se apropie de un blocaj, chiar în apropiere de începerea anului școlar. Angajații Societății de Transport București (STB) ar putea declanșa o grevă începând cu 1 septembrie.
Anunțul a venit în contextul în care au loc discuții de o lună și jumătate cu conducerea STB. Potrivit membrilor sindicatului de la societatea de transport, pe 31 august expiră contractul colectiv de muncă al angajaților.
Angajații STB vor majorări salariale și condiții mai bune de muncă
Angajații Societății de Transport București (STB) vor majorări salariale și condiții mai bune de muncă. Totuși, nemulțumirea lor a crescut după ce li s-a propus sporuri din partea conducerii.
Mai mult, în ziua de miercuri, 30 august, a avut loc ultima rundă de negocieri, fără succes. Astfel, organizată încă o întâlnire a sindicaliștilor cu directorul general Adrian Criț în ziua de joi.
Amintim că ultima grevă a angajaților STB a avut loc anul trecut și a durat cinci zile. La momentul respectiv, bucureștenii au fost nevoiți să circule cu metroul, mașinile personale sau taxiurile. Astfel, traficul din Capitală s-a confruntat cu mari dificultăți.
De asemenea, Vasile Petrariu, liderul de sindicat al angajaților STB a fost acuzat la momentul respectiv că ar fi pus la cale o grevă ilegală. Mai mulți șoferi și vatmani care nu au lucrat timp de peste 3 zile au fost demiși sau au avut alte penalizări.
Aproape o mie de staţii STB vor fi dotate cu panouri digitale
În altă ordine de idei, primarul general al Capitalei a făcut un anunț important pentru bucureșteni. Potrivit informațiilor oferite anterior de Nicușor Dan pe Facebook, aproape o mie de staţii STB vor fi dotate cu panouri digitale.
Așadar, aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale, iar călătorii vor afla în timp real programul de circulație a vehiculelor și ce variante de traseu au la dispoziție. Un detaliu important este că informarea se va face atât vizual, cât și audio.
De asemenea, Nicușor Dan a scris că proiectul are o valoare de peste 28 de milioane de lei, respectiv 5,68 milioane de euro, fără TVA.
„Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Călătorii vor afla în timp real programul de circulație a vehiculelor și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea se va face atât vizual, cât și audio.
Suntem în etapa de evaluare a ofertei depuse ca urmare a lansării licitației în SEAP pentru achiziția studiului de fezabilitate. Valoarea totală estimată a studiului de fezabilitate este 756.408 lei fără TVA. Costul total al proiectului este de peste 28 de milioane de lei (5,68 milioane de euro) fără TVA”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.