"Nu este vorba despre o grevă, ci despre o reuniune a angajaților cu scopul de-și spune punctul de vedere referitor la reorganizarea TVR", a declarat Ioana Dumitru, președintele unuia dintre sindicatele jurnaliștilor din Televiziunea Publică.
"În următoarele luni, conducerea TVR va face o evaluare a activităţilor ce pot fi externalizate, fără a afecta însă activităţile curente ale instituţiei", a declarat Alexandru Lăzescu. Planul va presupune mai multe etape de implementare, întinse pe două luni şi jumătate.
Într-un interviu acordat Hotnews, Alexandru Lăzescu a mai vorbit şi despre situaţia financiară a TVR, spunând că, în prezent, nu se poate interveni decât asupra a 15 % din cheltuielile instituţiei. Restul de 85% este reprezentat de fondul de salarii şi de contracte costisitoare încheiate de conducerile anterioare ale TVR, aflate încă în derulare (Contractul Colectiv de Muncă, încheiat cu sindicatele din TVR în primăvara lui 2010, respectiv pentru meciurile din UEFA Champions League şi cu NBC Universal).
Potrivit EVZ, cei peste 200 de angajaţi au protestat spontan în faţa instituţiei. timp de aproximativ o oră, iar în acest moment greva a luat sfârşit.
Motivul grevei spontane de la TVR a fost nemulţumirea angajaţilor faţă de restructurările anunţate de conducerea instituţiei, dar şi de faptul că nu şi-au primit tichetele de masă, idee confirmată în exclusivitate pentru Capital de Dan Radu, Director Executiv TVR.

În timpul protestului din curtea TVR, conducerea se afla într-o şedinţă care a început la ora 11.00. Consiliul de Administratie al SRTV s-a reunit şi ieri pentru a decide numărul celor care vor fi disponibilizaţi din TVR.

Evenimentul nu a fost organizat la nivelul întregii instituţii, de aceea, în timpul protestului mulţi dintre angajaţii TVR nu ştiau despre greva colegilor şi nu au coborât în curtea instituţiei.