Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre accidentul feroviar de la Galați: „Pentru mine a fost surprinzător că acea locomotivă implicată în accidentul de la Galați a ieșit din revizia tehnică în acea dimineață din depoul Ploiești.
Pe incidentul de la Videle a fost o eroare umană, nu s-a stat la culoarea roșie a semaforului. Poți să ai cele mai noi trenuri și performante sisteme, daca e o eroare umană. Va trebui să se păstreze acest ritm de investiții în zona feroviară, pentru că altfel sunt inevitabile aceste lucruri.
Eu îmi doresc să intre în vigoare Statutul Feroviarilor. Ar fi trebuit să intre în vigoare din 2019. Legat de școala pe care o fac lucrătorii, sunt lucruri pe care vor trebui să le îmbunătățească cei de la CFR, pentru că sunt semne că sunt din ce în ce mai permisivi pentru că salariile, atâta timp cât nu se aplică Statutul Feroviarilor, sunt foarte mici” a declarat declarat, la Interviurile Digi 24.
Scade calitatea umană
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, cere responsabilitate și spune ca cercul vicios trebuie rupt.
„Eu vă spun că dacă cerem responsabilitate, atâta timp cât ții nivelul de salarizare foarte jos, sigur că scade și calitatea umană, dacă îmi permiteți să spun asta.
Tot ceea ce înseamnă aceste școli și aceste standarde pe care trebuie să le atingă, încep să vină din ce în ce mai jos, neavând oameni care își doresc să intre într-un sistem prost plătit. E un cerc vicios și undeva trebuie rupt” a spus Grindeanu.
Grindeanu promite 100 kilometri de autostradă în 2023
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a afirmat că țara noastră va avea în acest an minimum 100 de kilometri noi de autostradă sau drum expres. În plus, acesta a mai precizat că în anul 2024 acești km se vor fi în creștere. „Vor fi mai mulți”, a mai adăugat Grindeanu.
În 2022 au fost semnate contracte în valoare de 10 miliarde de euro pentru domeniul transporturilor.
„Execuția la ministerul Transporturilor va fi dublă față de acum doi ani, 28 de miliarde.
Faptul că noi anul trecut am semnat contracte de peste 10 miliarde de euro, pentru a da front de lucru pentru următorii ani, se va vedea în anii următori. În momentul în care semnezi aceste contracte ai nevoie de bugete din ce în ce mai mari și aceste lucruri se vor vede”, a afirmat Grindeanu.