Prin promovarea unei politici agresive, care a avut la baza flexibilitatea i relatia cu clientii, a reusit ca i numai doi ani si jumatate de activitate sa se impuna prin calitatea serviciilor oferite. La sfirsitul anului 2000, s-a situat pe locul 7 i ierarhia generala a societatilor de asigurare-reasigurare si pe locul 6 la asigurarile nonviata. Clasamentul a fost efectuat luind i calcul volumul primelor brute de asigurare icasate pe parcursul anului trecut.
Fata de anul 1999, valoarea primelor icasate anul trecut a fost de trei ori mai mare, cifrindu-se la 227 miliarde lei (aproximativ 10 milioane de dolari). Dinamica cifrei de afaceri a propulsat Grup AS i topul societatilor de asigurare cu cel mai puternic trend de piata din Rominia. Realizarile sunt cu atit mai mult de apreciat, cu cit actuala echipa manageriala nu are decit trei ani de cind este la conducerea societatii. Pe data de 1 aprilie 1998, cind a fost instalata conducerea Grup AS, nu se icheiau decit 10 – 15 tipuri de polite de asigurare, pentru ca i prezent sa fie oferita itreaga gama din ceea ce iseamna asigurari nonviata.
inceputul anului 2001 marcheaza o noua etapa de consolidare a Grup AS pe piata asigurarilor din Rominia, prin reorganizarea si restructurarea itregii activitati. Noua politica are i vedere, i primul rind, imbunatatirea relatiilor cu clientii si cresterea eficientei financiare. Scopul este transformarea Grup AS i cea mai flexibila societate de asigurare, printr-o noua abordare a pietei, cautind solutii pentru fiecare client i parte. Este avuta i vedere introducerea, i premiera pe piata romineasca, a noi produse, venind astfel i itimpinarea cererilor clientilor.
La nivel national, Grup AS detine cite o sucursala i fiecare judet al tarii si cel putin cite doua agentii, repartizarea pe teritoriul unui judet tinind cont de potentialul economic al zonei. in Bucuresti, prin reorganizare, s-a ifiintat o sucursala municipala care va coordona activitatea celorlalte sase, de sector. De asemenea, sucursalele de sector vor fi amplasate i zone cit mai accesibile potentialilor clienti.
Conducerea societatii nu doreste ca procesul de restructurare pe care il traverseaza sa icetineasca ritmul de dezvoltare. Pentru anul i curs este prevazuta o crestere a cifrei de afaceri cu minimum 50% si consolidarea locului ocupat pe piata asigurarilor. Din nefericire, procesul poate fi icetinit de vidul legislativ – Legea nr. 32/2000, care reglementeaza activitatea societatilor de asigurare, nu are ica normele metodologice de aplicare. Astfel, aproape 60% din paragrafele legii nu se pot aplica pina la publicarea acestor norme.
Recenta schimbare a actionariatului Grup AS a marit gradul de siguranta financiara a firmei. De asemenea, acesta este itarit de contractele de reasigurare pe piata Lloyds si Continental, prin societati de reasigurare cotate AAA de catre Standard&Poors. Printre noii actionari nu mai exista un actionar majoritar, ceea ce se traduce prin stabilitate financiara. in plus, a fost reinvestita i functie fosta echipa de conducere, care a obtinut rezultatele pozitive de pina acum, asigurindu-se si o stabilitate a managementului companiei.