În primul trimestru, veniturile din vânzări generate de companie au fost la acelaşi nivel cu cele obţinute în anul anterior, fiind chiar cu 5 procente mai mari după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar. „Compania noastră este de neegalat atunci când vine vorba despre îmbinarea într-un mod unic a expertizei vaste în domeniul conectivităţii cu industria şi cunoștințele ample despre produse. Aceasta este oferta unică de vânzări a grupului Bosch”, a declarat dr. Volkmar Denner, CEO Bosch, la conferinţa de presă anuală din Renningen. Denner consideră că îmbunătăţirea calităţii vieţii şi contribuţia la reducerea impactului asupra mediului şi climei reprezintă puncte prioritare pe agenda Bosch: „Filosofia noastră «Tehnică pentru o viață» constituie motivaţia pentru dezvoltarea celor mai bune tehnologii pentru protejarea mediului. Dorim să asigurăm mobilitatea oamenilor şi să îmbunătăţim calitatea aerului”. Pentru a transforma în realitate viziunea unui trafic cu zero emisii, compania realizează investiţii uriaşe atât pentru a obține succes pe piața electromobilităţii, cât şi pentru îmbunătăţirea motoarelor cu combustie internă.
Anul 2017 a fost unul bun pentru Bosch. Compania a generat vânzări de 78,1 miliarde de euro. Aceasta înseamnă o creştere de 6,8 procente (sau 8,4 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar), ajungând la aproximativ 1,2 miliarde de euro. Toate sectoarele de activitate au contribuit la aceste rezultate pozitive. EBIT (veniturile înainte de dobânzi şi taxe ) din operaţiuni a ajuns la 5,3 miliarde de euro în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 17 procente faţă de 2016. „Sunt cele mai mari venituri din vânzări şi cel mai mare profit din istoria companiei noastre. Mai mult, EBIT din operaţiuni a crescut cu o rată mai mare decât veniturile din vânzări”, a declarat prof. Stefan Asenkerschbaumer, CFO și vicepreședintele consiliului de administrație Bosch. Marja EBIT a fost de 6,8 procente, cu 0,6 procente mai mare față de anul anterior. De asemenea, investiţiile pentru cercetare şi dezvoltate au rămas la un nivel ridicat. Anul trecut, acestea au însumat 7,3 miliarde de euro. Adică peste 9 procente din vânzări.
Toate sectoarele de activitate au raportat creşterea veniturilor din vânzări în 2017: Soluţii de mobilitate a raportat venituri din vânzări mai mari cu 7,8 procente (9,4 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar), ajungând la 47,4 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creştere de trei ori mai mare decât cea a industriei auto la nivel mondial. Veniturile din vânzări includ, pentru ultima dată, contribuţiile diviziei Bosch de demaroare şi generatoare, care a fost vândută la finalul anului 2017. Marja de profit operațional a fost de 7,3 procente, cu 1 procent mai mare decât cea înregistrată anul anterior. În sectorul Bunuri de larg consum, veniturile din vânzări au însumat 18,4 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creştere de 4,5 procente, sau 6,7 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar. Marja de profit operațional a fost de 8,1 procente. Sectorul Tehnologie industrială a înregistrat venituri din vânzări mai mari cu 7,8 procente, de 6,8 miliarde de euro, sau cu 9,2 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar. Marja de profit operațional a fost de 3,3 procente, cu 2,1 procente mai mare față de anul precedent. În sectorul Tehnologie pentru construcţii şi energie au fost înregistrate vânzări de 5,4 miliarde de euro, echivalentul unei creșteri 4,1 procente, sau 5,8 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar. Marja de profit operațional a fost de 4,4 procente.