ContiTech Carei, a inaugurat stația de epurare a apei reziduale a fabricii. Unul dintre liiderii mondiali în tehnologia cauciucului, Continental a investit peste 1,8 milioane de euro în stația de epurare care va trata apa reziduală în reactoarele biologice proprii, asigurându-se astfel optimizarea indicatorilor de calitatea a apei în parametrii agreați în conformitate cu legislația în vigoare.

„Aceasta investiție a fost necesară deoarece, prin tratarea apei uzate și încadrarea acesteia în indicatorii de calitate, poluarea va fi eliminată și se va conserva mediul înconjurator. Obiectivul principal al acestui proiect este să ofere locuitorilor din zonă un mediu mai curat. Beneficiarii investiției sunt atât angajații companiei ContiTech Carei, cât și locuitorii din zonă”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Carei.

Lucrările la noul spațiu au durat un an. Proiectul din Carei include o construcţie modernă pentru tratarea și deversarea apei uzate, echipată cu tehnologie de ultimă generație. ContiTech Carei are aproape 2.000 de angajați. Compania a investit peste 45  milioane de euro în locația din județul Satu Mare.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România având aici toate cele cinci divizii ale sale. Grupul german deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Compania avea la finalul anului trecut  18.200 de angajaţi împărţiţi în mai multe divizii. Nu mai puţin de 1.700 de persoane au fost recrutate doar pe parcursul anului 2016. Mai mult chiar, conform oficialilor grupului, acesta îşi va mări echipa din România cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an. Prin urmare, la finalul lui 2017 este de aşteptat ca toate cele cinci divizii Continental din România să angajeze nu mai puţin de 19.700 de persoane.