Timp de 24 de luni, Strabag urmează să efectueze lucrări de modernizare pe o porţiune de 48 de kilometri din M2, între Ghindeşti şi Drochia.

"Acest nou contract este un semnal pozitiv că am intrat pe piaţa din Republica Moldova. Pentru noi va fi posibil să obţinem sinergii graţie prezenţei noastre în România", a declarat directorul general de la Strabag, Peter Haselsteiner.

În România, Strabag SRL se ocupă de proiectarea şi execuţia lotului 1, în lungime de peste 24 de kilometri, de pe autostrada Orăştie-Sibiu. Valoarea investiţiei este de peste 166 milioane de euro. Proiectul cuprinde construcţia a 24,110 kilometri de autostradă şi include realizarea a patru poduri peste cursuri de apă, a trei poduri peste căi de comunicaţii terestre (cale ferată, drumuri naţionale, judeţene sau agricole), a şapte subtraversări ale unor drumuri şi a 15 poduri casetate.

Strabag este una din cele mai mari companii europene din sectorul construcţiilor cu circa 76.900 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 14,3 miliarde de euro în 2011, transmite Agerpres.