Clasamentul, realizat de Institutul Ethisphere din Statele Unite ale Americii, recunoaşte companiile din întreaga lume pentru abordarea lor etică exemplară în raport cu politica  de conducere a corporaţiei şi angajamentul acesteia faţă de dezvoltarea sustenabilă.
 
Includerea companiei pentru a patra oară consecutiv în această listă confirmă faptul că Henkel acordă mare atenţie responsabilităţii sociale şi îşi stabileşte standarde etice înalte. Clasamentul numără 110 companii selectate dintre mii de aplicanţi din peste 100 de ţări şi 38 de domenii de activitate diferite.

Henkel a fost selectată de către un juriu de specialitate, format din oameni de ştiinţă şi din mediul universitar, avocaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor. Procesul de evaluare constă din mai multe etape şi punctează conduita de business a companiei, aşa cum reiese aceasta dintr-o serie de categorii, printre care implicarea socială, stilul de management şi puterea inovaţiei.
 
Performanţa companiei Henkel în domeniul dezvoltării sustenabile şi responsabile social a fost recunoscută în mod repetat de experţi. Agenţia de rating “oekom” a evaluat recent Henkel drept compania cu cele mai înalte standard sociale şi de mediu din întreagă lume, în categoria “Produse cosmetice şi drogherii”.

Anul acesta, compania Henkel a fost recunoscută pentru a două oară consecutiv de către Institutul CRF drept “Germany’s Top Employer”. Tot anul acesta, compania a fost listată în topul “Global 100” al companiei Corporate Knights ca una dintre cele mai sustenabile companii din lume. Acum doi ani, Henkel a primit Premiul de Sustenabilitate din partea Walmart.