Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private şi de diagnostic din România, îşi continuă planul de expansiune şi anul viitor, căutând locaţii în mai multe oraşe. Prezent la o întâlnire cu presa în Bucureşti, Fredrik Rågmark, directorul general al Medicover, afirmă că piaţa este în continuă creştere, dar este extrem de dificil să găsească personal medical.
„Ne uităm la oportunităţi în mai multe locaţii în România, dar nu putem preciza în ce oraşe, pentru că sunt discuţii în derulare. Pentru noi este foarte important să ne creştem activitatea de bază. Purtăm negocieri, dar nu sunt toate fructuoase. Piaţa se dezvoltă rapid aici. Dacă vedem oportunităţi, atunci suntem deschişi şi vom analiza”, a spus Fredrik Rågmark care a subliniat că dacă ar fi să facă achiziţii, atunci va cumpăra „afaceri sănătoase din aria de servicii medicale”.
Acesta afirmă că, uitându-ne în istoricul grupului, Medicover şi-a dublat veniturile la fiecare patru ani, la nivel global.
Prezent la întâlnirea cu presa, Adrian Peake, director general Medicover România, a declarat la rândul său că cea mai mare provocare este să găseşti personal.
„Să găseşti oameni este o provocare continuă. Înţelegem şi motivul pentru care medicii români aleg să lucreze în afara ţării. Am lucrat cinci ani în sistemul medical din Marea Britanie şi recrutam acolo şi medici români. Avem şi medici care s-au întors să lucreze în România, la Medicover, din Marea Britanie, Franţa sau Germania. Acum, aici în România, este greu să găsim personal”, punctează Adrian Peake.
Acesta subliniază că în Marea Britanie 99% din doctori lucrează şi în sistemul privat şi în cel public.
Medicover are în total 3.000 de angajaţi în România, din care 65% este personal medical.
În prezent, pieţele principale ale grupului suedez Medicover sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina.
Şeful Grupului Medicover a mai vorbit şi de o altă piaţă unde este prezent, India.
„În India suntem de aproape trei ani, până la sfârşitul anului vom avea aproape 20 de clinici de fertilitate în zece oraşe. Este o piaţă foarte mare care creşte extrem de rapid. În India te poţi dezvolta la nesfârşit. Dar abia peste doi ani investiţiile noastre acolo se vor amortiza”, a punctat Rågmark.
România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania.
Medicover are o reţea de 37 de clinici în România şi două spitale generaliste, în Bucureşti (Spitalul Medicover) şi în Oradea (Spitalul Pelican, preluat în acest an).
Veniturile pe piața locală ale grupului suedez Medicover, reprezentat de Medicover România și Synevo România, au crescut cu circa 20% în primele nouă luni, la 66 milioane de euro.
Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize. La finalul anului 2017, Synevo România administra o reţea naţională dee 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul anului aproape 15 milioane de teste.
La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creșterile diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.