Pornind din Szeged, în sudul Ungariei, GTS a implementat al doilea punct de traversare a frontierei pentru reţeaua sa de cablu optic la Tompa, într-un proces de extindere a reţelei înspre Serbia. GTS le oferă acum clienţilor săi conexiuni redundante de mare viteză, ajungând până la Belgrad.
Capacitatea iniţială este de nx10 Gbps, însă reţeaua este pregătită pentru a fi upgradată la nx40 Gbps.
Ca un prim pas al extinderii sale în Slovenia, GTS s-a interconectat cu un jucător major de pe piaţa telecomunicaţiilor din această ţară, ceea ce i-a permis să furnizeze servicii wholesale partenerilor de telecom începând cu noiembrie 2010. Pentru a face posibilă interconectarea, GTS şi-a extins reţeaua optică cu 81 de km de la Zalaegerszeg – în partea de sud-vest a Ungariei, până la Rédics, o localitate aflată la graniţa între Slovenia şi Ungaria.
În prezent, GTS operează o reţea de fibră optică ce depăşeşte 17.000 de km în toată regiunea ECE şi care interconectează marile oraşe din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România.
GTS Central Europe (GTS) este lider în furnizarea de soluţii integrate de telecomunicaţii în ţările din Europa Centrală şi de Est. GTS deţine o reţea regională extinsă de fibră optică, în toată regiunea ECE, cu extensii ale reţelei în ţările învecinate precum Austria, ţările din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia şi Ucraina.
În ţările ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia şi România, GTS deţine reţele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicaţii de voce, date, IP, MPLS şi bandă largă, pentru clienţi comerciali locali dar şi pentru furnizori de telecomunicaţii, operatori de telefonie mobilă şi furnizori de conţinut.
GTS CE a primit premiul “Cea mai bună ofertă Wholesale din Europa Centrală şi de Est” din partea revistei Capacity în 2005, 2007 şi 2009. În 2009, GTS a generat venituri de 384,5 milioane de euro şi EBITDA de 86,0 milioane de euro.
GTS Telecom România are 125 angajaţi şi a avut în 2009 o cifră de afaceri de 20 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 5,2 milioane euro.