Guvernul a decis să construiască 180 de grădiniţe în mediul rural şi urban, construcția urmând a demara în septembrie.
Astfel, Guvernul a adoptat, marţi, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea grădiniţelor, care vor avea program normal, cu 3 şi 4 săli de grupă. Construcţia lor este estimată să înceapă în luna septembrie 2012, cadrul proiectului ”Reforma educaţiei timpurii în România”.
”România are deficit în ceea ce priveşte infrastructura învăţământului preşcolar. După Hotărârea adoptată astăzi de Guvern, va putea fi demarată construirea a 180 de grădiniţe în mediul urban şi rural”, a spus ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.
El a precizat că procedurile de licitaţie vor fi demarate, în următoarea perioadă urmând să fie postate ofertele în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Documentaţia tehnico-economică adoptată de Guvern răspunde normelor educaţionale, mai exact, proiectul include săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spaţii auxiliare pentru personal şi depozitare, energie electrică, instalaţii de apă curentă, canalizare, încălzire centrală.
De asemenea, proiectul cuprinde spaţii de joacă, spaţii verzi, căi de acces pietonale şi auto, inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi. Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumutul acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454/2007. Proiectul ”Reforma educaţiei timpurii în România” are scopul de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii sistemului de educaţie timpurie pentru copiii de la 3 la 6 sau 7 ani, prin reabilitarea şi dezvoltarea unităţilor de educaţie.