”Ministerul Dezvoltării va reface Cazinoul, pentru că am dorit ca acest obiectiv să rămână în proprietatea statului. Primarul Constanţei putea să refacă acest monument pentru că are la dispoziţie fonduri europene în valoare de 93 milioane euro, din care doar 20% au fost accesate”, a spus ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, la finalul ședinței de Guvern.
Ea și-a exprimat speranța să nu fie cazul ca ministerul să preia şi alte monumente pentru a fi refăcute prin Axa 5 a Programului Operaţional Regional.
Pe 24 august, consilierii locali ai municipiului Constanţa au decis transferarea Cazinoului din administrarea municipalităţii în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru ca imobilul să fie reabilitat, iar apoi clădirea să fie din nou trecută în domeniul privat al administraţiei locale.
În luna mai a acestui an, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că administraţia locală intenţionează să vândă Cazinoul după ce investitorul israelian care l-a concesionat în 2007 a renunţat la investiţie din cauza crizei economice, deşi a cheltuit 2 milioane de euro prin începerea reabilitării clădirii respective.
Informaţia dată de Radu Mazăre a stârnit discuţii contradictorii, iar, ulterior, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că nu este de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Constanţei, care vizează vânzarea Cazinoului, anunţând apoi intenţia MDRT de a prelua clădirea pentru a o repara, iar apoi să fie redată comunităţii locale.
În anul 2007, Cazinoul din Constanţa a fost dat în concesiune de administraţia locală, pentru 49 de ani, companiei israeliene Qeenco Leisure International, operator internaţional ce deţine cazinouri de lux în întreaga lume, fiind singura firmă interesată de acest obiectiv.