Acesta a precizat că subiectul reprezintă "una din gravele găuri negre moştenite de primarul general".

"Îmi doresc prin acest mandat pe care l-am dat reprezentanţilor noştri în cadrul AGA de la ELCEN să ştergem datoriile istorice, să schimbăm modul de calculare a penalităţilor în aşa fel încât RADET şi implicit Primăria să poată plăti în mod corect ce are de plătit, pasul următor fiind însă o restructurare a RADET şi a ELCEN în aşa fel încât producţia şi distribuţia să fie integrate, iar locuitorii Bucureştiului să beneficieze, într-adevăr, de căldură la un preţ care poate fi suportat", a adăugat Ponta.

La rândul său, primarul Capitalei Sorin Oprescu a precizat că singura cale de rezolvare a acestei probleme o reprezintă unirea ELCEN cu RADET."

Azi, Guvernul a repus adevărul în drepturile lui istorice şi a fost de acord cu anularea acelor penalităţi aberante care se produceau tot timpul. S-a discutat despre faptul că se va interveni şi pe regulamentul ANRE pentru că altfel aceste penalităţi se vor naşte în continuare", a arătat Oprescu.

El a precizat că fuziunea dintre cele două structuri se va face printr-o hotărâre de guvern şi că deocamdată se caută forma juridică.