Guvernele au formulat în total 1.157 de cereri de informaţii privind conturi de Twitter, 78% provenind din Statele Unite, potrivit unui raport despre transparenţă publicat de reţeaua socială. Twitter a anunţat că în 67% din cazuri a pus la dispoziţia autorităţilor americane informaţiile cerute.

Numărul cererilor din partea guvernelor s-a aflat în creştere în toate cele trei rapoarte privind transparenţa publicate de Twitter de la începutul anului trecut, a precizat reţeaua socială. Numărul acestora a fost de 849 în primul semestru al anului 2012 şi de 1.009 în al doilea semestru al aceluiaşi an.

În prima jumătate a anului 2013, Japonia rămâne a doua pe lista ţărilor care au solicitat cele mai multe informaţii despre utilizatorii site-ului, reprezentând 8% din totalul cererilor.

Reţeaua socială, cu sediul în San Francisco, California (vest), a afirmat că cererile au fost în general legate de anchete penale, precizând că legea îi interzice să dezvăluie conţinutul informaţiilor solicitate de autorităţi.

SURSA: Agerpres