Guvernul a aprobat, printr-un proiect de lege, cadrul normativ pentru reducerea cu 20% a numărului de angajaţi la cabinetul demnitarului, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

Potrivit Mediafax, surse oficiale au declarat că numărul maxim de posturi propus pentru cabinetul demnitarului este de 18 angajaţi pentru primul-ministru, de 15 persoane pentru vicepremier şi ministrul de stat, de 13 posturi pentru ministru, ministrul delegat şi secretarul general al Guvernului, de 5 locuri pentru secretarul general adjunct al Guvernului, secretarul de stat şi asimilatul acestuia din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, de 4 salariaţi la şefii de autorităţi cu rang de secretarul de stat şi la prefecţi, precum şi de un consilier pentru subprefect.

Au fost stabilite limite maxime de personal

Cabinetul primarilor din oraşe şi municipii pot avea un cabinet format din maximum două persoane, pentru primarii municipiilor reşedinţă de judeţ limita fiind stabilită la maximum patru persoane. Un număr de maximum patru persoane poate avea şi cabinetul preşedintelui consiliului judeţean. Primarii comunelor pot angaja un consilier personal.

Numărul maxim de posturi din cabinetul primarului general al municipiului Bucureşti este de 13 persoane, cuprinzând directorul de cabinet, asistentul de cabinet, consilierul personal, secretarul personal şi curierul personal.

Distribuirea funcţiilor este lăsată la aprecierea fiecărui demnitar în parte, în funcţie de necesităţi, cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

SURSA: Mediafax