Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis joi că la nivel Guvernului a fost decisă extinderea programului Masă caldă de la 150 la 300 de şcoli din România, fiind vizaţi 140.000 de elevi din toată țara.
Se dă gratis în România! Decizia momentului din Guvern. Au anunțat
Ministerul Educaţiei extinde oficial programului Masă caldă de la 150 la 300 de şcoli, prin care se oferă gratuit mâncare copiilor care învață în România. Mai mult, finanţarea pentru următorul an şcolar a acestui program se ridică la aproape 355 de milioane de lei, a transmis Cîmpeanu care a vorbit joi pe acest subiect. Ministrul a explicat că există mai mulţi piloni pentru reducerea abandonului şcolar în ţara noastră.
“Plecând de la ideea că problema reducerii abandonului şcolar în România este esenţială, avem patru piloni: avem asigurarea unei mese în şcoli, avem asigurarea transportului gratuit, avem asigurarea unui sistem de burse motivant şi avem programul naţional de reducere a abandonului şcolar. Astăzi, în Guvern, am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care, după şase ani de pilotare, se extinde programul Masă caldă de la 150 de şcoli la 300 de şcoli. Sunt vizaţi un număr de 140 de mii de elevi. Finanţarea totală pentru anul şcolar 2022/2023 programul Masă caldă în şcoli este de 354 de milioane 900 de mii de lei. Remarcăm faptul că este de 10 ori mai mare decât finanţarea de 35 de milioane de lei acordată în anul 2016 pentru acest program, deci a crescut de 10 ori finanţarea pentru acest program”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Mai mult, acesta a spus că programul Masă caldă în şcoli este integrat în conceptul Masă sănătoasă în şcoli.
“De asemenea, programul Masă caldă în şcoli este integrat în conceptul Masă sănătoasă în şcoli, un program în curs de iniţiere la nivelul Guvernului, care vizează un milion de elevi, cu o finanţare de peste un miliard de euro pentru perioada 2022 – 2027”, a mai transmis ministrul.
Sorin Cîmpeanu: Școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații
După ce doar 6% din elevii de clasa a VIII-a au scris perfect în limba română, la Evaluarea Națională, ministrul Educației spune că școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații, a explicat Sorin Cîmpeanu recent.
„Școala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7, cu ceea ce înveți în școală, fără teme și fără meditații. Din păcate, școala nu asigură acest nivel minim 7 dacă nu chiar 8 pentru un elev care învață doar la școală.
Despre meditații pot să vă spun următorul lucru. În orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să-și dorească să investească în educația propriului copil, să investească pentru performanță, pentru nota 10. Nu ar trebui să se întâmple acest lucru pentru note medii de 7, de exemplu”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.