Guvernul a decis în şedinţa extraordinară de sâmbătă majorarea TVA de la 19 la 24 la sută, în timp ce cota unică nu va fi modificată, au declarat, surse ministeriale. Membrii Cabinetului Boc s-au reunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară, după ce vineri Curtea Constituţională a invalidat prevederile referitoare la micşorarea pensiilor cu 15% şi recalcularea pensiilor speciale ale magistraţilor, cuprinse în legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspund
Guvernul a decis în şedinţa extraordinară de sâmbătă majorarea TVA de la 19 la 24 la sută, în timp ce cota unică nu va fi modificată, au declarat, surse ministeriale.
Membrii Cabinetului Boc s-au reunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară, după ce vineri Curtea Constituţională a invalidat prevederile referitoare la micşorarea pensiilor cu 15% şi recalcularea pensiilor speciale ale magistraţilor, cuprinse în legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.
Vineri, primul-ministru Emil Boc a declarat că Guvernul negociază cu organismele internaţionale financiare un pachet de măsuri alternative de reducere a deficitului bugetar.
Creşterea TVA şi a cotei unice de impozitare ar conduce la majorarea preţurilor în toate domeniile economiei, la scăderea puterii de cumpărare, la inflaţie şi la creşterea şomajului, au declarat agenţiei Mediafax oamenii de afaceri şi reprezentanţii patronatelor.
„Toate cotele şi taxele care cresc trebuie suportate de cineva. Cine altcineva să le suporte, dacă nu consumatorul final? Creşterea TVA şi a cotei unice va avea ca efect majorarea preţurilor şi, implicit, la scăderea vânzărilor, astfel că va creşte şomajul”, spune Viorel Micula, proprietarul grupului de firme European Drinks.
SURSA: Agerpres, Mediafax
Citeşte şi Creşterea TVA şi a cotei unice ar fi o catastrofă pentru economie
Citeşte şi Care sunt statele europene cu cea mai mare TVA
Citeşte şi Dealerii auto vorbesc despre faliment dacă se majorează TVA şi cota unică