În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat o hotărâre privind “stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2013-2014”.

Actul normativ prevede distribuirea gratuită de mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev pentru anul şcolar 2013 – 2014, considerând o perioadă de 85 de zile de şcolarizare. Bugetul programului pentru anul şcolar în curs este de 61.282,66 mii lei.

„Prin hotărârea adoptată se urmăreşte încurajarea consumului de fructe în şcoli, precum şi crearea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor de vârstă şcolară. De asemenea, această hotărâre va avea drept consecinţă stimularea producţiei interne de fructe”- se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Guvernului.