Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit joi scrisoarea din partea Guvernului privind intenţia de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra proiectelor de lege privind salarizarea bugetarilor.
Cele două proiecte de lege vor fi prezentate Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a se stabili programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului asupra fiecărui proiect în parte.
Guvernul a înaintat Parlamentului, joi dimineaţă, proiectul de lege-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi proiectul de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, în procedura de angajare a răspunderii.
Premierul Emil Boc solicită în scrisoarea transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului ca, împreună cu Birourile Permanente, să stabilească programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de lege.