Executivul a alocat 45 milioane lei pentru executarea de lucrări privind prevenirea inundaţiilor în cinci judeţe, prin două hotărâri de guvern adoptate miercuri, la propunerea Ministerului Mediului.

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, pentru lucrări de îndiguire în judeţele Iaşi, Tulcea, Harghita şi Covasna se vor aloca 30 milioane lei. Celelalte 15 milioane lei vor reveni unor lucrări în zona cuprinsă între localităţile dâmboviţene Pucheni şi Malu-cu-Flori, unde au avut loc alunecări de teren, a menţionat Borbely.

“Am avut şi avem un an greu în ceea ce priveşte inundaţiile”, a spus ministrul Mediului.

Înainte de inundaţii, Guvernul a decis să aloce 438 milioane lei din Fondul de Mediu, pentru prevenirea inundaţiilor, iar anul acesta vor fi alocaţi cei mai mulţi bani pentru prevenirea inundaţiilor după 1990, sumele cumulate ajungând astfel la aproape 900 milioane lei, a mai spus ministrul.

De asemenea, potrivit lui Laszlo Borbely, Strategia de prevenire împotriva inundaţiilor 2010 – 2035 a fost finalizată de Ministerul Mediului, urmând să fie adoptată de Guvern în două săptămâni.