Guvernul a decis să amâne acordarea primelor de vacanţă până spre sfârşitul anului, când va fi efectuată o analiză completă a evoluţiei economiei şi a resurselor bugetare disponibile, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că este convins că suspendarea primelor de vacanţă ale angajaţilor îi va determina pe aceştia să dea în judecată instituţia pentru primirea banilor, scrie Mediafax.

Ministrul a adăugat că acest subiect ar putea discutat în şedinţa de Guvern, în condiţiile în care instanţa s-a pronunţat în favoarea solicitanţilor în cazuri similare.

„S-a creat un precedent şi atunci va trebui să ne asumăm probabil azi (miercuri – n.r.), la Guvern, una sau alta dintre variante: nu dăm banii şi îi dăm pe sentinţă judecătorească sau îi dăm şi lucrurile rămân aşa cum sunt”, a spus Sârbu.

Secretarul general al Ministerului Agriculturii, Miron Moldovan, a declarat joi că instituţia a amânat, începând cu luna iulie, pe perioadă nedeterminată, acordarea primelor de vacanţă, motivând prioritatea de a asigura plata salariilor în contextul crizei economice.

SURSA: Mediafax