Guvernul britanic vrea să înfiinţeze trei noi bănci de retail, pornind de la activele Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group şi Northern Rock la care este acţionar, potrivit mai multor publicaţii citate de Mediafax.

Ministrul Finanţelor, Alistair Darling, urmează să anunţe planul de restructurare în următoarele câteva zile, în condiţiile în care guvernul vrea să recupereze sumele investite în salvarea băncilor afectate de criza financiară, potrivit publicaţiei Sunday Telegraph.

Statul britanic deţine 43% din Lloyds şi 70% din RBS, în timp ce Northern Rock a fost naţionalizată în totalitate. „Este vorba despre înfiinţarea a trei noi bănci”, a delcarat o sursă din Trezorerie, citată de Sunday Telegraph.

Băncile îşi vor concentra activitatea pe segmentul de retail, respectiv pe atragerea de depozite şi acordarea de credite imobiliare.

Potrivit presei, RBS şi Lloyds se pregătesc pentru vânzarea unor active. În cazul RBS, ar putea fi vorba de vânzarea a 300 de sucursale. Sunday Times a relatat totodată că statul şi-ar putea majora participaţia la RBS de la 70% la 84%.

SURSA: Mediafax