Guvernul care tace

Dupa o motiune in Parlament si o serie de articole aparute Capital, Libertatea si alte publicatii, Miron Mitrea se afla in aceeasi functie. Pentru pacate mult mai mici, alti ministri au platit cu capul.1996, Ungaria: primul ministru Gyula Horn cere demiterea ministrului Comertului si Industriilor pentru nereguli financiare la Agentia de Privatizare. Milioane de dolari fusesera virati unui avocat care negocia in numele Agentiei cu autoritatile locale. Practica a fost considerata ilegala.1997, Est

Dupa o motiune in Parlament si o serie de articole aparute Capital, Libertatea si alte publicatii, Miron Mitrea se afla in aceeasi functie. Pentru pacate mult mai mici, alti ministri au platit cu capul.
1996, Ungaria: primul ministru Gyula Horn cere demiterea ministrului Comertului si Industriilor pentru nereguli financiare la Agentia de Privatizare. Milioane de dolari fusesera virati unui avocat care negocia in numele Agentiei cu autoritatile locale. Practica a fost considerata ilegala.
1997, Estonia: premierul Mark Siiman il demite pe ministrul de Interne ca urmare a faptului ca a ascuns o serie de abuzuri ale subordonatilor in privinta folosirii masinilor oficiale.
2000, Bulgaria: Guvernul anunta ca ministrul Apararii a fost demis, fiind suspectat de coruptie. A fost cel de al noualea functionar bulgar cu grad superior actionat in justitie pentru acte de coruptie, intr-o perioada de noua luni.
2002, Slovacia: ministrul Transporturilor a fost demis la cererea premierului, fiind banuit ca a influentat rezultatele unei cereri de oferta pentru cumpararea unor utilaje.
2002, Romania: un deputat din opozitie ii cere Presedintelui sa inceapa procedura de demitere a ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, pentru „deturnarea de bani publici”. Nici Guvernul, nici Presedintia nu raspund acuzatiilor aduse la adresa ministrului.