În curând, s-ar putea construi un parc eolian în Marea Neagră
În prezent, marile companii germane doresc să ajungem la o energie verde până în 2050, de aceea, Marcel Ciolacu le-a prezentat oportunităţile pe care le conferă România, în contextul în care oficialii români doresc să dezvolte un parc eolian în Marea Neagră. Potrivit lui, în următoarea sesiune parlamentară, legislația privind offshor-ul eolian va merge spre promulgare.
„Marile companii germane doresc să ajungem la o energie verde până în 2050, este un plan al Comisiei Europene şi al Uniunii Europene. Este normal că am avut astfel de discuţii în ceea ce priveşte oportunităţile pe care le conferă România. Ştiţi foarte bine că dorim foarte mult să dezvoltăm un parc eolian în Marea Neagră.
Mai avem de pus la punct legislaţia în ceea ce priveşte offshorul eolian şi sunt ferm convins că, în următoarea sesiune parlamentară, această legislaţie va merge către promulgare”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu.
Conform lui, în curând, România va avea capacităţi de stocare a energiei verzi.
„Urmează… Sunt foarte multe detalii tehnice şi cred că nu interesează pe nimeni. România are nevoie de capacităţi de stocare pentru că deja am început să producem când este vânt şi soare foarte multă energie verde”, a explicat liderul social-democraților.
Hidroelectrica și Masdar vor construi parcuri eoliene offshore în România
Vă amintim că, în primăvara acestui an, Hidroelectrica și Masdar din Emiratele Arabe Unite au semnat un acord de colaborare pentru a investi împreună în parcuri eoliene offshore și parcuri solare plutitoare în țara noastră.
„Parafarea de către Hidroelectrica şi Masdar a unuia dintre cele mai importante acorduri de joint venture destinate investiţiilor energetice din ţara noastră arată hotărârea în ceea ce priveşte realizarea de investiţii şi, în acelaşi timp, atestă deschiderea statului român şi a companiilor româneşti pentru colaborări serioase, cu parteneri puternici.
Experienţa în dezvoltarea şi construcţia capacităţilor de energie regenerabilă, puterea financiară a Masdar, combinată cu expertiza locală a Hidroelectrica şi resursele proprii ale companiei pot revoluţiona atât ritmul de dezvoltare, cât şi dimensiunea investiţiilor din ţara noastră.
Împreună cu Masdar, vizăm investiţii în zona tehnologiilor fotovoltaice plutitoare şi eoliene offshore, zona de maximă expertiză a partenerului nostru şi, în acelaşi timp, zona noastră de maxim interes asumată prin planurile strategice de dezvoltare ale companiei”, a explicat atunci Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.