Guvernul a transmis companiei Bechtel un document oficial prin care garantează că statul îşi va achita în două tranşe, în lunile februare şi aprilie, toate datoriile restante pentru lucrările efectuate de constructor, în 2009, la autostrada Transilvania, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

„Am avut o discuţie foarte serioasă cu Bechtel şi am convenit un grafic de eşalonare a plăţii datoriilor, prin care în luna februarie se va plăti o parte importantă a datoriilor, iar restul în luna aprilie. Deci, până la sfârşitul lunii aprilie statul îşi va achita toate datoriile faţă de Bechtel”, a afirmat Boc într-un interviu acordat Hotnews-RFI.

Lucrările continuă şi în 2010

El a precizat că în tranşa aferentă lunii februarie vor fi incluse şi unele restanţe pentru tronsonul de 42 de kilometri al autostrăzii inaugurat la sfârşitul anului trecut.

Premierul a arătat totodată că intenţia Guvernului este să continue şi în 2010 lucrările la autostrada Transilvania, dar multe dintre tronsoane nici nu sunt proiectate, astfel încât nici nu se pune problema alocării de fonduri pentru executarea acestora. El a precizat că, după achitarea datoriilor, Guvernul va stabili cu Bechtel la care tronsoane pot fi deschise lucrări, pentru celelalte urmând a fi elaborate doar proiectele.

SURSA: Mediafax