Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) trebuie întărite şi că a solicitat mărirea organigramei cu 1.000 de posturi la nivel naţional, la fel şi pentru serviciile de ambulanţă.
„Acum avem posibilitatea de a utiliza pârghia detaşării şi în felul ăsta putem să întărim direcţiile de sănătate publică pentru că au funcţii foarte importante direcţiile de sănătate publică.
”DSP-urile trebuie întărite”
Emiterea deciziilor legate de persoanele infectate, persoanele care sunt în izolare la domiciliu, derularea anchetelor epidemiologice, inspecţia sanitară care trebuie să efectueze controale şi în spitale şi în unităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie a sănătăţii. De asemenea, în toate celelalte activităţi care trebuie derulate, DSP-urile trebuie întărite.
Noi am crescut organigramele cu o mie de oameni pentru DSP-uri la nivel naţional şi pentru ambulanţe tot cu o mie de oameni. Prin Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, la Digi 24.
Premierul a precizat că este greu de făcut o predicţie cu privire la evoluţia virusului, precizând că pot fi luate măsuri locale, în funcţie de situaţie.
Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile
Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă pentru a introduce în hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile prevederile noii Legi a carantinării şi izolării.
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va modifica HG privind starea alertă în concordanţă cu prevederile noii legi şi pregăteşte, din punct de vedere administrativ, toate structurile implicate.
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că pacienţii infectaţi cu COVID-19 care fac tratamentul la domiciliu vor fi verificaţi, în condiţiile în care toată baza de date a Ministerului Sănătăţii va fi transmisă către Ministerul Afacerilor Interne după intrarea în vigoare a Legii carantinării şi izolării şi după introducerea prevederilor acesteia în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.
Foto: INQUAM / Octav Ganea