Scrisoarea de intenţie nu va fi modificată, nu se vor aplica scăderi difereţiate, au anunţat reprezentanţii Guvernului după întâlnirea avută de preşedintele Traian Băsescu cu parlamemntarii PDL.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de Lege privind măsurile de austeritate, a precizat premierul Emil Boc. „Două lucururi sunt certe. Trebuie aprobată în Guvern scrisoarea de intenţie şi apoi urmează  asumarea răspunderii pe un proiect de lege. Nu se pune problema adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă”, a precizat Boc.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a precizat că „nu se va schimba conţinutul scrisorii”. „Nu se poate aplica scădere diferenţiată a pensiilor”, a mai spus Vlădescu.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte şi cu parlamentarii UDMR, de la ora 15.00, de la ora 16.00 cu cei de la UNPR, iar de la ora 20.00 cu Grupul Minorităţilor Naţionale.

Reprezentanţii UDMR vor propune preşedintelui ca pensiile sub 600 lei să nu fie scăzute cu 15%.

La finalul zilei, după finalizarea tuturor consultărilor preşedintelui cu parlamentarii Coaliţiei se va stabili dacă proiectul de lege privind măsurile de austeritate va suferi vreo modificare. Guvernul se întruneşte mâine (miercuri) în şedinţă pentru a aproba actul normativ.