‘Am făcut o propunere oficială grupului minorităţilor de a sprijini guvernul USL care va fi prezentat luni în Parlament. Am primit un acord de principiu în acest sens’, a afirmat liderul PSD în urma întâlnirii cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Ponta a spus că urmează să se ia o decizie oficială în cadrul grupului minorităţilor şi dacă acordul de principiu va fi confirmat se va prezenta luni dimineaţă înaintea începerii audierilor miniştrilor propuşi pentru a semna protocolul de susţinere de către minorităţi a Cabinetului propus de Victor Ponta.

Liderul PSD a mai spus că a discutat cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale despre sistemul de vot uninominal pur.

‘Am fost de multe ori în această încăpere în calitate de lider al opoziţiei şi am discutat de fiecare dată, am lămurit lucruri importante cu grupul minorităţilor, inclusiv atunci când i-am rugat să participe la votul moţiunii de cenzură şi după vot când le-am mulţumit. Avem o istorie pozitivă cu cei din acest grup şi am toată încrederea că lucrurile se vor finaliza prin semnarea protocolului pe baza unei încrederi şi a unui spirit de colaborare pe care l-am câştigat în timp’, a spus Ponta.

El şi-a manifestat speranţa că un protocol similar va fi semnat şi cu grupul UNPR.

Potrivit preşedintelui PSD, în cazul în care USL va semna câte un protocol de colaborare cu grupurile UNPR şi cel al minorităţilor naţionale, Guvernul va avea asigurată o majoritate ‘stabilă’ de peste 40 de parlamentari.