Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că a mandatat trei miniştri PDL şi trei PSD să continue negocierile cu FMI şi Comisia Europeană şi a dat asigurări că Guvernul nu va majora TVA, va menţine cota unică şi va asigura inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit pentru susţinerea mediului de afaceri.

„Am mandatat o echipă de miniştri, trei de la PDL, trei de la PSD, să continue astăzi (sâmbătă, n.r.) şi mâine (duminică, n.r.) negocierile cu Comisia Europeană şi FMI cu privire la forma finală a înţelegerii pe care o vom parafa cu Comisia şi Fondul Monetar Internaţional ţinând cont de noul context economic”, a declarat primul-ministru după şedinţa Guvernului.

Surse guvernamentale citate de Mediafax au precizat că este vorba de reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Muncii, Ministerului IMM-urilor şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Cota unică trebuie menţinută”

Boc a arătat că, pentru Guvern, rămâne prioritar obiectivul păstrării locurilor de muncă , iar din acest punct de vedere cota unică trebuie menţinută şi nu se va majora TVA.

Premierul a dat totodată asigurări că vor fi acordate resurse suplimentare pentru infrastructură şi se va găsi o modalitate pentru introducerea neimpozitării profitului reinvestit.

„Vom asigura inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit, ca o modalitate de susţinere a mediului de afaceri, pentru a putea pregăti relansarea economică a ţării”, a afirmat Boc.

Acesta a precizat că toate aceste măsuri trebuie să fie însoţite de o restructurare a aparatului de stat şi de impunerea standardelor de cost pentru admnistraţia publică.

SURSA: Mediafax